Laser tag, cea mai recenta aparitie pe piata romaneasca de entertainment, este un joc care simuleaza lupta cu arme laser, intr-un spatiu special amenajat ca arena de joc, oferit de firma Laser Maxx. Este destul de similar altor doua forme de entertainment, jocurile video (shootere si role-playing games, in special) si paint-ball, fanii acestora fiind probabil printre cei interesati si de laser tag. Combatul in spatiul virtual nu poate rivaliza insa cu vanatoarea in arena laser tag-ului, desi decorurile nu sunt la fel de complexe si de convingatoare ca acelea din jocurile virtuale.
Verzi contra rosii sau singur impotriva tuturor
Arena de joc Laser Maxx se afla pe Bulevardul Nicolae Titulescu in apropierea statiei de metrou Basarab, o locatie mai centrala decat a unor jocuri de paint-ball de pe piata, chiar daca este ascunsa intr-o curte interioara. Inainte de a incepe va puteti face curaj intr-un bar decorat in spiritul jocului, unde va si puteti trage sufletul dupa aceea, laser tag-ul fiind destul de solicitant fizic. Odata patrunsi in sala de veste, veti primi echipamentul high-tech care cuprinde arma cu laser (emitatorul) si vesta cu ledurile care reprezinta tintele de tragere (receptorii), de culoare verde sau rosu, precum si instructiunile de joc. Laser tag poate fi jucat pe echipe sau individual, varianta pe echipe fiind preferabila cel putin pentru incepatori. Se joaca pe puncte, asa ca nu puteti fi eliminat din prima, chiar daca sunteti incepator.
Veti primi puncte pentru fiecare adversar impuscat si veti fi penalizat si veti sta pe bara cate 5 secunde cand sunteti nimerit. In varianta cea mai simpla, echipa cu cele mai multe puncte la sfarsitul jocului castiga, dar sistemul de joc permite si fixarea unor misiuni si obiective anume. Un soft special va tine evidenta, iar micile ecrane de pe vesta va vor informa pe cine ati nimerit sau cine