(Foto: )
Cetatenii, care s-au trezit peste noapte cu facturile in posta, au bagat mana adanc in buzunare pentru a-si achita pe langa gaze, “taxa de drum”, biletul de microbuz sau autobuz, circa 5 lei. Ironia sortii este ca au fost cazuri in care gazele costau mai putin decat drumul in sine pana la cele mai apropiate casierii.
Din oficiu s-a adaugat oboseala si nervii intinsi la maxim, rezultate in urma statului in picioare la cozile de la ghiseele ce apartin Distrigazului. Batranii au avut cel mai mult de pierdut din toata aceasta situatie creata de Distrigaz, care a considerat inutil ca atunci cand se face citirea, cetateanul sa-si poata achita si datoria.
Singuri, cu sanatatea in pioneze, varstnicii care traiesc dintr-o pensie mizera de colectiv si care au intocmite dosare sociale pe baza carora beneficiaza de ajutor la plata gazelor naturale, au fost la un pas de a ramane fara gaze.
“Pentru a evita ca cei mai neputinciosi sa fie debransati de la gaze prin neplata utilitatii cu pricina, un om de-al meu le-a strans facturile si banii si a mers ori de cate ori a fost nevoie sa le achite taxele. Saritori au mai fost si cei care au servici in oras. Situatia insa era destul de neplacuta,” ne-a spus primarul din Baltesti, Ion Cojan.
Casier volant pentru cei care stau la sate
In urma sesizarilor primarilor din judet, Distrigaz s-a trezit la realitate. Dupa doua luni de chin, de bani cheltuiti pe apa sambetei, s-a ajuns la concluzia ca ideea deplasarii unui casier volat din partea Distrigazului, este cea mai buna solutie pentru a stopa nemultumirile.
Astfel, in baza unui acord incheiat intre Primarii si Societatea Distrigaz, incepand cu luna aceasta, in fiecare zi de 28, pana la sfarsitul anului, un casier se va deplasa pe teren pentru a strange banii si a imparti chitantele. Scapati de corvoada navetei, autoritati