Nu pot pricepe ce calcule politice si-au facut liberalii atunci cind au batut palma cu liderii PSD, PC si PRM. Nu stiu ce mare strateg i-a sfatuit pe liderii liberali sa-si intovaraseasca formatiunea politica cu partidele celor care s-au zvircolit ca muscati de sarpe in sedinta solemna de condamnare a comunismului si impotriva carora au luptat in 2004. Ba tind sa cred ca ratiunile care au dus la constituirea acestui patrulater nefiresc au fost dincolo de orice fel de calcul politic, ca doar amenintarea directa pe care nonconformismul presedintelui o prezenta pentru prietenii de taina ai liderului PNL a declansat aderenta liberala la cruciada celor 322 si a oamenilor din spatele lor.
Imi este din ce in mai limpede ca partidul condus acum de Tariceanu se indeparteaza nefiresc de mult de propriul electorat si ca miza razboiului in care liderii liberalilor si-au aruncat partidul nu are nimic in comun cu ceea ce asteapta simpatizantii doctrinei liberale de la ei.
Si la Braila, presedintele organizatiei municipale a PNL, Petrica Popa, a venit ca la comanda atunci cind liderul PSD-ului local, Gheorghe Bunea Stancu, a sunat adunarea anti-base. Ca liberalii si pesedistii autohtoni se aveau ca fratii nu mai e de multa vreme o surpriza pentru cei care au cit de cit idee de felul in care se aranjeaza ploile in politica locala, proverbul "corb la corb nu-si scoate ochii", fiind, cred, reprezentativ pentru modul linistit dar sigur in care-si duc viata alesii ori numitii urbei. E suficient sa ne gindim la faptul ca primarul liberal a pastrat neschimbat, la primarie, aparatul administrativ din vremea lui Lungu, in care interesele, nepotismele si clientela PSD a prins radacini greu de imaginat. Ne putem aminti, de asemenea, de votul din Consiliul Judetean de mutare a sediului bibliotecii, cind regia si montajul PSD au fost respectate cu sfintenie de reprezentant