In perioada 25 aprilie - 4 mai, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila a verificat 14 operatori economici din municipiu si judet care comercializau carne si preparate din carne. La opt dintre acestia s-au gasit abateri pentru care s-au aplicat sase amenzi, in valoare totala de 7.500 lei, si 5 avertismente scrise. Doi comercianti din mediul rural aveau la vinzare 3 kg preparate din carne, in valoare de 30 lei, cu termenul de valabilitate depasit. Produsele au fost confiscate, iar cei vinovati au fost amendati cu cite 1.500 lei fiecare. In cadrul aceleiasi actiuni tematice au fost prelevate si analizate, in laboratorul "Larex" Galati, cinci esantioane de salam de vara, cabanos, salam Italian si cirnati Oltenesti. "In urma analizelor efectuate, s-a constatat o neconformitate la produsul "salam de vara extra", care nu corespundea la parametrul "apa". Conform Ordinului 560/2006, acest parametru este prevazut maxim 50% iar produsul respectiv avea 75%, motiv pentru care a fost oprita temporar de la comercializare, pina la remedierea deficientei, cantitatea de 200 kg, in valoare de 2.750 lei. Jumatate din operatorii economici controlati comercializau preparate din carne neetichetate, fara a se putea stabili data durabilitatii minimale si numarul lotului, produsele respective, in valoare de 194 lei, fiind oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul uman", se arata intr-un comunicat de presa al OJPC Braila.
Tot in perioada 25 aprilie - 4 mai 2007, OJPC Braila a desfasurat o actiune tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale in unitatile de alimentatie publica. Au fost controlati 9 operatori economici si s-au verificat 578 kg produse, constatindu-se abateri de informare la 48 kg, comercializate de 4 dintre operatorii controlati. Deficientele constatate tineau de lipsa listei de preturi, lipsa etichetei de