Cel mai important achizitor de cereale din zona de vest a tarii, "Cerealcom" Timisoara, investeste 500.000 de euro in silozuri si spatii de depozitare, in asteptarea campaniei agricole de vara. Timisoara, Jebel, Sannicolau Mare si Topolovat au o capacitate totala de depozitare de peste 240.000 de tone echivalent grau.
Ne pregatim sa preluam de la agricultorii din zona de vest a tarii productia de rapita, orz, grau, soia, porumb si floarea soarelui, urmand ca platile sa le facem imediat dupa achizitie. Nu ne convine sa facem plati cash, din cauza comisioanelor mari, de aceea preferam sa lucram cu deconturi bancare", spune actionarul majoritar al "Cerealcom", Mioara Simcelescu.
Ea sustine ca anul trecut firma a preluat 25.000 de tone de porumb si de la producatorii agricoli din Ungaria. "Datorita preturilor rentabile, am hotarat sa colaboram si cu fermierii din Ungaria. Acolo subventiile din partea statului sunt mai mari, de aceea preturile de pe piata produselor agricole sunt sub cele din Romania. Practic, avand cele mai mari spatii de depozitare din zona de vest a tarii,
ne permitem sa aducem cereale si din alte parti", a adaugat Mioara Simcelescu.
In ultimii patru ani, dezvoltarea "Cerealcom" a fost sustinuta cu investitii de peste cinci milioane de euro, acestea cuprinzand achizitionarea a sase TIR-uri de transport marfa, constructia unui hotel de patru stele, modernizarea silozurilor, dar si constructia unei mori. "Este o moara pneumatica Buller, cea mai moderna din judetul Timis, in care am investit doua milioane de euro.
Are o capacitate de macinare de 200 de tone de cereale pe zi", mai precizeaza proprietara "Cerealcom". Cu faina macinata la Timisoara se aprovizioneaza aproape toate fabricile de paine din vestul tarii.
Printre colaboratorii de marca ai societatii se numara Bunge, cel mai mare procesator de o