Elementele constructive din sticlă reprezintă una dintre cele mai moderne soluţii pentru casele rezidenţiale. Cu toate că anumite reticenţe faţă de acest material persistă, sticla câştigă teren şi pe piaţa românească, lucru care a dus la o creştere semnificativă a ofertei.
O faţadă din sticlă nu poate avea rival din partea nici unui alt material în ceea ce priveşte legătura dintre exterior şi interior, cel puţin din punct de vedere estetic. Folosirea sticlei în locul materialelor clasice poate schimba dramatic legătura dintre ambientul interior şi cel exterior, deoarece aceasta permite privirii să pătrundă dincolo de elementul construit. Iarna, o faţadă din sticlă, foarte atent executată şi cu materiale de bună calitate, poate da exteriorului o atmosferă glacială, păstrând în acelaşi timp o temperatură optimă în interior. Vara, aceeaşi faţadă se poate deschide sau glisa, întrucât cele mai multe soluţii constructive oferă această posibilitate. Legătura cu piscina sau grădina din faţa casei nu se poate face mai direct şi mai natural de atât.
În general, pereţii de sticlă sunt preferaţi de proprietarii şi arhitecţii care îşi doresc integrarea „outdoor-ului“ în locuinţă, pentru a fi cât mai conectaţi la natură.
Avantajele sticlei
Datorită conductivităţii termice reduse, sticla este un material ce oferă o bună protecţie împotriva căldurii şi frigului. În cazul folosirii sticlei, pericolul incendiului este redus substanţial. Noile tehnici de prelucrare a sticlei au permis producerea unor geamuri foarte performante, cu rezistenţe şi forme de-a dreptul surprinzătoare. Sticla se poate curba, poate fi extrem de rezistentă la şocuri puternice, iar culoarea se poate alege în funcţie de preferinţe, dintr-o diversitate impresionantă de nuanţe.
Pereţi de sticlă
Sticla folosită la realizarea pereţilor despărţitori şi la faţa