Piata autohtona de internet broadband a crescut cu peste 40% in a doua jumatate a anului trecut iar pana la finalul anului 2006 in Romania au fost inregistrate 1.042.500 de conexiuni, se arata in studiul Barometrul Broadband, comandat de Cisco Romania si realizat de IDC Romania. In prezent, conexiunea la Internet prin cablu este cea mai populara tehnologie de acces pentru clientii rezidentiali, cu 50,8 % din numarul total al conexiunilor, urmata de LAN cu 32,2 %, si de serviciile DSL si Me
Piata autohtona de internet broadband a crescut cu peste 40% in a doua jumatate a anului trecut iar pana la finalul anului 2006 in Romania au fost inregistrate 1.042.500 de conexiuni, se arata in studiul Barometrul Broadband, comandat de Cisco Romania si realizat de IDC Romania.
In prezent, conexiunea la Internet prin cablu este cea mai populara tehnologie de acces pentru clientii rezidentiali, cu 50,8 % din numarul total al conexiunilor, urmata de LAN cu 32,2 %, si de serviciile DSL si Metro Ethernet cu 8,8%, respectiv 1,1%. Alte tipuri de conexiuni sunt utilizate in proportie de 7,1 %. In Romania, 84 % din totalul conexiunilor de tip broadband sunt detinute de clientii rezidentiali , 15,6 % de sectorul de afaceri, iar 0,4 % apartin sectoarelor administratie/educatie.
Tehnologia ADSL a inregistrat cea mai mare rata de crestere a numarului de clienti anul trecut, de peste 100%.
Pentru intreprinderile mici si mijlocii, tendinta este sa migreze de la dial-up la xDSL si cablu, in timp ce tehnologia FWA (Fixed Wireless Access) este folosita in organizatiile de dimensiuni medii si mari, ca alternativa la liniile inchiriate.
Pentru mediul de afaceri, broadband-ul este atractiv datorita pretului scazut de acces la Internet si la alte servicii de comu