Dupa o perioada in care s-a dezvoltat lent, cresterea pietei spatiilor industriale din Bucuresti, impulsionata si de evolutia sectoarelor de birouri si retail, devine o certitudine. In prezent, Capitala detine circa 300.000 mp de spatii industriale, cu un grad de neocupare de sub 2%, pentru anul in curs fiind programata livrarea a inca 300.000 mp de spatii moderne, se afirma intr-o analiza a companiei DTZ Echinox. Preturile de inchiriere sunt cuprinse intre 4 euro si 4,5 euro pe me
Dupa o perioada in care s-a dezvoltat lent, cresterea pietei spatiilor industriale din Bucuresti, impulsionata si de evolutia sectoarelor de birouri si retail, devine o certitudine.
In prezent, Capitala detine circa 300.000 mp de spatii industriale, cu un grad de neocupare de sub 2%, pentru anul in curs fiind programata livrarea a inca 300.000 mp de spatii moderne, se afirma intr-o analiza a companiei DTZ Echinox.
Preturile de inchiriere sunt cuprinse intre 4 euro si 4,5 euro pe metrul patrat, iar cererea cea mai ridicata se va inregistra pentru suprafete de 2.500 mp – 5.000 mp, desi in ultima perioada au fost inregistrate tranzactii si pentru arii de peste 15.000 mp. Chiriile vor scadea, urmand sa se stabilizeze la 4 euro/mp, conform analistilor DTZ, iar aceasta diminuare ar putea determina, in urmatorii ani, potentialii developeri sa nu mai realizeze acest gen de proiecte. De altfel, reprezentantii DTZ, afirma ca se inregistreaza o noua etapa a evolutiei pietei imobiliare, si anume consolidarea.
Zona de dezvoltare pentru spatiile industriale bucurestene este in proportie covarsitoare partea de nord si vest a orasului, unde sunt amplasate proiecte, precum: Cefin Logistic Park, Chitila Logistic Park, Bucharest West sau A1 Industrial Park. In zona de est se realizeaza Apollo Center, alta locati