» Parcul Ioanid si vilele din jur reprezinta rezultatul unui proiect dintre razboaie.
» Albumul "Lotizarea si parcul Ioanid" a fost coordonat de arhitectul Cristina Woinaroski.
» Acesta ofera un model pentru noile proiecte rezidentiale din Capitala.
"In prezent, cartierul Ioanid este unul din cele mai elegante ansambluri ale Bucurestiului, are o conceptie logica si inca functionala si reprezinta o marturie vie despre o epoca de inflorire si prospetime a orasului, despre un mod de viata occidental tradand gusturile rafinate ale comanditarilor si competenta arhitectilor." Acesta este argumentul de la care arhitectul Cristina Woinaroski pleaca in cercetarea despre Parcul Ioanid, urmarind pe de-o parte sa reconstruiasca istoria acestei zone, din secolul 17 pana in prezent, si sa stabileasca un precedent pentru proiectele de modernizare a orasului, pe de alta parte.
Cunoscuta bucurestenilor ca "zona de ambasade", cartierul de vile care are in centru Parcul Ioanid, marginit de strazile Polona, Aurel Vlaicu, Dumbrava Rosie si Bulevardul Dacia, a fost conceput dupa modelul scuarurilor englezesti si al parcurilor frantuzesti precum Parcul Monceau.
De la mahalaua Ceaus David la proprietatea librarului Ioanid
"Primele informatii istorice despre zona Ioanid vin de la sfarsitul secolului 17 si se leaga de numele ceausului David Corbea, un ofiter al lui Constantin Brancoveanu, ardelean de origine, care probabil a trait aici." Tot el a ridicat in mahalaua Ceaus David, aflata atunci la marginea orasului, o biserica de lemn care a ajuns sa fie cunoscuta ca Biserica Icoanei, in locul unde se afla astazi Gradina Icoanei.
Librarul si editorul George Ioanid, care avea una din primele librarii din Bucuresti, pe Calea Victoriei, a cumparat terenul in 1856 de la marele aga Pana Babeanul pentru 2100 de galbeni. Inainte zona fusese una din