Privatizarea complexurilor energetice de la Turceni, Rovinari si Craiova se va realiza dupa elaborarea de catre Ministerul Economiei a strategiei energetice, este concluzia intalnirii intre seful AVAS si reprezentantii sindicatelor si ai blocurilor sindicale BNS si Cartel Alfa. Conform unui comunicat al AVAS, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, s-a intalnit luni, la sediul AVAS, cu reprezentanti ai Confederatiei Nationale Sindicale Cartel ALFA, ai Blocului National Sindical - BNS, precum si ai sindicatelor din Complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova. "Datorita importantei strategice pe care Autoritatea considera ca o au pentru economia romaneasca cele trei complexuri energetice Turceni, Rovinari si Craiova, atat programele de restructurare si reorganizare a complexurilor energetice, cat si strategia de privatizare ce va fi elaborata, vor fi discutate de AVAS cu partenerii sociali", se arata in comunicatul AVAS.
In acelasi timp, AVAS a reafirmat deschiderea instituita in practica cu partenerii sociali de a da curs oricarei solicitari venite din partea sindicatelor si de a lua in discutie toate propunerile acestora legate de administrarea si privatizarea in bune conditii a complexurilor energetice.
OPSPI a fost comasat cu AVAS, printr-o ordonanta de urgenta, in decembrie 2006, la insistentele PNL si ale premierului Tariceanu, in ciuda opozitiei ministrului Justitiei, Monica Macovei, si a democratilor. Ordonanta privind transferul OPSPI a fost propusa de premier, imediat dupa ce conservatorii s-au retras de la guvernare, iar postul detinut pana atunci de catre Codrut Seres, din partea PC, ar fi trebuit sa revina PD. Masura a generat o disputa intre aliatii de la acea vreme si s-a finalizat prin renuntarea PD la postul de la MEC si nesemnarea ordonantei de catre ministrul Justitiei.
Privatiza