Peste trei miliarde de lei vechi a plătit Primăria Craiova firmei UTI Oltenia pentru depozitarea la rampa ecologică din Mofleni a betoanelor şi molozului provenite din modernizarea centrului oraşului, deşi nici un gram de deşeuri din Piaţa Prefecturii nu a ajuns în depozit.
Presupunerea că UTI Oltenia a dus molozul şi betoanele scoase anul trecut din Piaţa Prefecturii şi esplanada străzii Unirii pe nişte terenuri agricole a fost lansată zilele trecute de Garda de Mediu Dolj, care a descoperit nişte „culturi“ de deşeuri la marginea oraşului. De aici au derivat două posibile ilegalităţi: depozitarea blocurilor de beton şi molozului în loc nepermis, potrivit legilor protecţiei mediului, şi încasarea de bani publici de către UTI pentru un serviciu neefectuat, respectiv depozitarea deşeurilor din construcţii provenite din centru la noua rampa ecologică de la Mofleni.
Acuzaţiile sunt înlăturate însă de reprezentanţii municipalităţii, în frunte cu primarul Antonie Solomon, care susţin că gunoiul din centru a fost folosit la infrastructurile de la Mofleni - drum de acces şi acoperirea vechii rampe -, ceea ce, de fapt, ar înseamna un dublu câştig pentru Craiova: nu plătim depozitare şi avem şi drum de acces către rampa ecologică. În orice caz, potrivit unui grafic de plăţi ţinut ascuns, primăria a achitat până la urmă 3,5 miliarde de lei vechi pentru depozitarea acestor deşeuri firmei UTI Oltenia, antreprenorul proiectului de transformare a centrului, dar încă nu poate justifica aceşti bani.
Responsabilul de proiect, Nicolae Dicu, din cadrul Primăriei Craiova, a confirmat că suma în discuţie îi revine, într-adevăr, societăţii UTI, dar nu pentru depozitarea resturilor la rampa ecologică. „S-a făcut o înţelegere cu administratorul rampei ecologice de la Mofleni (Eco Sud Bucureşti - n.r.), care oricum avea nevoie de astfel de materiale pentru investiţiile sa