Ideea ca a-l sustine pe presedintele suspendat inseamna ca esti a priori de partea Partidului Democrat mi se pare absolut gresita. Mai mult, este expresia unei identificari a unei figuri dominante, un lider, cu o miscare politica. E poate cazul sa facem, odata pentru totdeauna, distinctia intre Traian Basescu si PD. Ca presedinte, el nu poate, oricum, sa fie reprezentantul nici unei grupari politice. E, de asemenea, necesar sa facem distinctia intre politicianul Basescu de dinainte de a fi fost ales presedinte al Romaniei si cel care a devenit odata instalat la Cotroceni.
Ma numar printre cei care nu il sustin pe Traian Basescu, membrul PD, pe Traian Basescu, ministrul in guvernarile Ciorbea, Vasile si Isarescu, sau pe Traian Basescu, primarul Bucurestiului. Am inceput sa admir vehementa cu care se lupta pentru interesele celor care l-au ales la Primaria Capitalei in cea din urma dintre capacitatile enumerate mai sus, dar mai inainte nu mi-a fost ceea ce se poate numi un model politic. Adversarii politici, deopotriva cu sustinatorii care se vor echidistanti ii reproseaza adeseori tocmai acea activitate politica de dinainte de fi devenit presedintele tarii.
Acel Traian Basescu, cel de dinainte de 2004, pe mine unul ma lasa rece. La fel cum persoana lui fizica, cu lipsurile, cu defectele, cu umorul smecheresc, precum si atitudinea degajata dupa care unii dintre alegatorii constanti ai presedintelui suspendat se dau in vint nu ma preocupa absolut deloc.
Ceea ce eu sustin in persoana lui Traian Basescu este simbolul politic pe care il reprezinta: presedintele Romaniei, ales de societatea civila si de electoratul tarii cu o majoritate de voturi si trimis la Cotroceni pentru a-i reprezenta interesele. Iar ca presedinte, Traian Basescu si-a facut datoria. A ramas acelasi personaj care ii revolta pe intelectualii de stinga pentru ca se bazeaz