Privind la circul servit in ultimele zile de oameni care reprezinta puterea executiva si legislativa a tarii, nu putem sa nu ne gandim la el privindu-l concomitent prin prisma efectelor coruptiei, si prin prisma cauzelor unor viitoare acte de coruptie.
Zilele acestea au fost luate doua decizii aparent fara legatura, venite dinspre oameni care, tot aparent, nu au nicio legatura. In schimb percepem un singur mesaj. Lupta anticoruptie nu va mai continua in stilul in care a fost dusa in ultimii doi ani, riscand sa atenteze la libertatea unor prieteni, sponsori, sustinatori, protejati-protectori.
Una dintre decizii vine dinspre ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, care a cerut, fara explicatii pertinente, revocarea din functie a numarului doi din D.N.A., Doru Tulus. Intamplator, un procuror care a coordonat anchete penale in cazul catorva nume grele din esalonul intai al lumii politice. Tudor Chiuariu nu a riscat miscarea cu Daniel Morar, evitand, se pare, sa-i rada in nas comisarului european pentru justitie, libertate si securitate Franco Frattini. Multumit de rezultatele D.N.A. si intuind, probabil, ce avea sa se intample la Bucuresti, Franco Frattini a lasat sa se inteleaga, imediat dupa demiterea Monicai Macovei, cel mai apreciat ministru in U.E., ca procurorul-general al D.N.A. ar trebui sa ramana in functie .
A doua decizie a venit, la doar o zi diferenta, din partea senatorilor care au votat - in unanimitate! - Legea A.N.I. O lege care nu mai are nimic in comun cu forma initiala, conceputa de Monica Macovei. Dormiti linistiti! A.N.I. vegheaza la somnul vostru. Acesta va fi, probabil, de maine, refrenul fredonat de toti baietii (mai mult sau mai putin destepti) ai Romaniei, stiuti si nestiuti - guvernanti, parlamentari, deputati, functionari publici mai mari sau mai mici (carora nu le iesea artimetica atunci cand voiau sa demonstreze ca salariu