Priza la public. Sarmalutele s-au bucurat de mare succes in randul bucurestenilor. Bucataresele care le-au servit n-au avut timp nici sa-si traga sufletul. Record. Peste 20.000 de sarmalute si 1.500 litri de vin s-au epuizat intr-o ora si jumatate
Alina Andrei
Bucurestenii s-au inghesuit, ieri, in parcul Obor din fata Primariei Sectorului 2, la cele peste 20.000 de sarmalute si 1.500 de litri de vin. Corturile amplasate de Primaria Sectorului 2, initiatoarea evenimentului, au fost asaltate atat de cersetorii din zona, cat si de cei aflati la plimbare prin parc. Sarmalele si spritul oferite trecatorilor, cu ocazia sarbatoririi Zilei Europei, au fost servite de 12 bucatarese, care nu avut timp sa rasufle. "Sarmalele s-au epuizat in numai o ora si 30 de minute, timp in care s-a servit incontinuu. De ele au beneficiat in jur de 5.000 de persoane", ne-a spus Ion Alexe, seful Centrului de Ingrijire si Gazduire "Colt Alb". Asa cum se obisnuieste la romani, unii s-au asezat de mai multe ori la coada care s-a format la sarmale. Ce n-au putut manca la fata locului, si-au bagat in traista.
Mai mult decat atat, dupa multe pahare de vin, nu putini au fost petrecaretii care au plecat acasa bine chercheliti. "Eu nu am stiut de aceasta sarbatoare, eram la plimbare cu sotia prin parc. Nu am putut rezista si am gustat sarmalutele care au fost foarte gustoase", ne-a marturisit Gheorghe Oprisan, un pensionar de 58 de ani.
Bineinteles, dupa masa copioasa a urmat si distractia: muzica de fanfara, lansare de porumbei, demonstratii de forta etc.
Foto: Laura Dobre
Priza la public. Sarmalutele s-au bucurat de mare succes in randul bucurestenilor. Bucataresele care le-au servit n-au avut timp nici sa-si traga sufletul. Record. Peste 20.000 de sarmalute si 1.500 litri de vin s-au epuizat intr-o ora si jumatate
Alina Andrei
Bucurestenii