Micii artişti craioveni vorbesc cu greu despre performanţele şi talentul lor. Cu toate că ştiu să cânte la mai multe instrumente şi cuceresc juriul cu muzica pe care o interpretează, elevii preferă să arate ce pot acolo, pe scenă.
Fie că au descoperit din întâmplare instrumentele muzicale la care cântă atât de bine, fie că le-au avut încă de mici prin preajmă şi au continuat astfel o tradiţie a familiei, olimpicii de la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova ştiu că pot ajunge la succes şi la recunoaştere doar prin multă muncă şi seriozitate. Pentru Cătălin Codiţoiu, elev în clasa a IX-a, trompeta nu mai are nici un secret, iar mărturie stau numeroasele premii obţinute la concursuri şi olimpiade naţionale. Premiul I în clasa a V-a, premiul II în clasa a VI-a, premiul I în clasa a VII-a şi premiul II la olimpiada din clasa a VIII-a. În acest an, Cătălin a obţinut premiul I. „Domnul profesor mi-a propus să fac tompetă şi, deşi nu ştiam nimic despre acest instrument, mi s-a părut interesant să încerc. Îmi place foarte mult şi vreau să dau la Conservator“, a spus Cătălin. Atunci când nu cântă la trompetă, Cătălin urmăreşte cu sufletul la gură meciurile Universităţii Craiova, „echipa sa de suflet“, şi se uită la comedii.
Concursuri prea puţine pentru trompetişti
David Cotoi, elev în clasa a IX-a, a studiat şapte ani pianul, după care a descoperit trompeta. „După ce şapte ani am făcut pian, mi-am dat seama că nu era alegerea bună pentru că nu-mi plăcea şi nici nu reuşeam să obţin rezultate. Profesorul meu m-a îndreptat spre trompetă şi am descoperit cât de mult îmi place“, a povestit David. El pare să fi făcut alegerea corectă, pentru că în acest an, la olimpiada naţională, a obţinut premiul III, iar la celelalte patru concursuri naţionale la care a participat a obţinut două premii I şi două premii II. Atunci când nu exersează la tro