Foto: efanet.org
Afectiunile alergice si respiratorii reprezinta un cost important pentru Europa si o povara semnificativa pe umerii pacientilor, motiv pentru care cercetarea lor la nivel european trebuie sa devina o tinta a investitiilor. Statisticile arata ca 80 de milioane de europeni sufera, in prezent, de o manifestare alergica respiratorie, iar situatia in Romania nu este deloc roza.
Afectiunile alergice si respiratorii reprezinta un cost important pentru Europa si o povara semnificativa pe umerii pacientilor, motiv pentru care cercetarea lor la nivel european trebuie sa devina o tinta a investitiilor. Alergia este o afectiune cronica cu risc major. Statisticile arata ca 80 de milioane de europeni sufera, in prezent, de o manifestare alergica respiratorie.
Studiile europene arata ca alergiile de astazi sunt mai agresive, mai complexe si mai persistente, din cauza poluarii, a stilului de viata sedentar, a noilor alergeni sau a stresului cotidian.
Unu din patru europeni sufera astazi de o manifestare alergica respiratorie, iar pana in 2015 se estimeaza ca 1 din 2 europeni va suferi de cel putin o afectiune alergica.
Iar la noi in tara, potrivit expertilor care au discutat vineri, in cadrul unui eveniment organizat la Bucuresti, evolutiile inregistrate in acest domeniu in ultima perioada, numarul suferinzilor de rinite alergice s-a dublat de cativa ani incoace, iar numarul estimat al astmaticilor a atins pragul de 1,5 milioane.
La ora actuala, circa 30-40 de romani mor anual din cauza socului anafilactic provocat de alergii.
Pana in 2015, un european din doi va fi afectat de cel putin un tip de alergie
Afectiunile de acest tip reprezinta o problema de sanatate publica majora, care induce costuri mari la nivelul economiilor europene si afecteaza in mod drastic calitatea vietii si nive