Dupa mai multe sedinte in care a testat pragul de 690 dolari, dand senzatia ca va trece cu usurinta de nivelul psihologic de la 700 dolari, uncia de aur a facut un pas inapoi, odata cu schimbarea trendului de depreciere a monedei americane. Pe acest fond, metalul galben s-a stabilizat la finalul saptamanii trecute pe piata londoneza a metalelor la importantul prag suport de la 670 dolari, la cele doua fixinguri, de dimineata si seara, cotatiile fiind de 677,85, respectiv 669 dolari, cu un minim de 664 dolari, inregistrat in cursul sedintei de joi. Comparativ cu inceputul saptamanii se observa o depreciere de aproximativ 3%, dar si o crestere de circa 5% fata de luna martie, cand uncia coborase spre 640 dolari, in momentul caderii generale a burselor la nivel mondial, atunci investitorii preferand sa isi lichideze pozitiile pentru a-si diminua pierderile. Pe Comex, divizia de metale a New York Mercantile Exchange, pretul futures al unciei cu scadenta iunie a fost stabilit vinerea trecuta la 672,30 dolari, in crestere cu circa 1% fata de sedinta precedenta. Tot la sfarsitul saptamanii trecute, pe Chicago Board of Trade uncia a fost cotata la 672,60 dolari. Se observa astfel puternica corelatie intre evolutia monedei americane si pretul unciei de aur, orice miscare a dolarului fiind resimtita de investitorii in aur.
Acestia considera ca investitiile in aur reprezinta cea mai buna protectie in cazul unei evolutii negative a monedei sau economiei americane. Desigur, investitorii din piata aurului sunt sensibili si la alti factori fundamentali, precum evolutii geopolitice, pretul la titei sau miscarile inflatiei la nivel global.
Dupa mai multe sedinte in care a testat pragul de 690 dolari, dand senzatia ca va trece cu usurinta de nivelul psihologic de la 700 dolari, uncia de aur a facut un pas inapoi, odata cu schimbarea trendului de depreciere a monedei ameri