Vreti sa traiti un miracol? Duceti-va sa vedeti cum au inflorit paducelul, salcamul si socul. Pe langa binele pe care il fac sanatatii, miresele albe ale padurii ne vrajesc sufletul cu frumusetea lor.
Paducelul
(Crataegus oxyacantha)
Creste nu mai inalt de cinci-sase metri, are florile albe, dispuse in mici buchetele, iar petalele sale se scutura foarte usor. Mirosul sau atunci cand e inflorit este dulce si greu, predispunand la relaxare si somn. Are pe ramuri spini puternici, iar frunzele sale cu lobi fini se culeg impreuna cu florile in zilele uscate si insorite. Se usuca la umbra, in locuri lipsite de umiditate si bine ventilate, in strat subtire, asa incat sa nu se incinga, iar dupa aceea se depoziteaza in saculeti de panza. Preparatele pe baza de frunze de paducel sunt un adevarat panaceu pentru inima si pentru psihic, asa cum vom vedea in continuare:
Virtutile vindecatoare ale florilor de paducel
Insuficienta cardiaca - se trateaza foarte bine cu tinctura de flori de paducel. Intr-un studiu realizat pe 1011 pacienti in Germania, dupa 24 de saptamani de tratament s-a observat ca doua treimi din cei tratati si-au imbunatatit considerabil starea de sanatate, simtindu-se mai bine sau mult mai bine. Concret, s-a putut observa imbunatatirea fluxului sanguin coronarian si o toleranta crescuta a miocardului la deficienta de oxigen, o mult mai buna rezistenta la efort, reducerea frecventei crizelor dureroase cardiace (anghina pectorala). Potrivit doctorului german Hans Blesken, florile de paducel pot fi recomandate chiar in cazurile in care medicamentele pe baza de digitale nu sunt suportate.
Se fac tratamente cu tinctura de paducel 6 luni, cu doua saptamani de pauza. Se ia cate o lingurita de 4-6 ori pe zi.
Infarctul - studii facute cu extractele de paducel au dovedit faptul ca administrarea l