CEC trebuie sa-si pastreze "nisa clara" pe zona persoanelor fizice si a IMM-urilor, insa fara a lasa deoparte zona corporate, afirma Radu Ghetea, noul presedinte al bancii numit vineri de Ministerul Economiei si Finantelor, actionarul unic.
Ghetea lasa in seama proprietarului bancii prezentarea strategiei care ar urma sa fie aplicata la CEC in perioada urmatoare, mentionand doar ca principala tinta ar fi "eficientizarea" bancii.
"Strategia pentru CEC va fi prezentata de ministrul finantelor in zilele urmatoare. Principala tinta va fi eficientizarea, ceea ce va constitui o sarcina deosebit de complexa pentru ca incumba foarte multe aspecte - soliditatea bancii, profitul, cota de piata", a declarat pentru ZF Radu Ghetea.
Dupa o cariera bancara de 35 de ani, din care ultimii 13 la Alpha Bank, Ghetea considera ca experienta acumulata a fost argumentul hotarator in momentul in care i s-a propus sefia CEC. Pana sa preia conducerea CEC, Ghetea era presedintele Consiliului de Administratie al Alpha Bank, dupa ce pana la sfarsitul lui 2006 ocupase functia de prim-vicepresedinte executiv.
El crede ca nu va dura prea mult obtinerea de la BNR a autorizatiei pentru noua functie de la CEC. "Eram deja conducator de banca. Sper sa nu tina prea mult pentru a putea obtine drept de semnatura".
Ghetea spune ca ar avea nevoie de doua-trei saptamani pentru a-si face o imagine asupra bancii. "Va trebui sa vad foarte atent care este structura de organizare, care sunt locurile inguste si resorturile unde putem umbla".
Ghetea mai are doi ani de mandat la sefia Asociatiei Romane a Bancilor, insa deocamdata nu-si pune problema renuntarii la functie dintr-o eventuala lipsa de timp. Noul sef al CEC afirma ca banca are o nisa clara pentru persoane fizice si IMM-uri. "Avand in vedere structura si dezvoltarea teritoriala, cred ca aceasta nisa nu trebuie pierduta".