Foto: Evz
Basescu s-a dorit a fi seful de stat care:
> indeparteaza Romania de Moscova, spre a o apropia de Washington;
> lupta impotriva coruptilor;
> condamna comunismul;
> reformeaza clasa politica.
A reusit sa orienteze spre Vest politica externa si de securitate a Romaniei. De asemenea, a incurajat justitia sa nu se inhibe cand e vorba de dosare ale unor lideri politici, fie ei si aflati la putere. Proiectul alegerilor anticipate a intors insa impotriva sa majoritatea clasei politice.
IASI
Mitingul NU, de trei ori cat mitingul DA
Mitingurile paralele din centrul Iasiului au adunat in jur de 25.000 de sustinatori ai lui Traian Basescu, fata de circa 8.000 stransi de PSD
si PRM impotriva presedintelui suspendat. Nu au fost inregistrate incidente intre „tabere”. (Cezar Padurariu, Ionela Luchian)
Sondaj CURS
70% dintre romani spun NU demiterii
70% dintre romanii care vor merge la referendum vor vota „NU”, adica impotriva demiterii presedintelui Traian Basescu, arata un sondaj CURS comandat de Antena 1. Doar 23% vor vota pentru demitere. Prezenta la vot estimata: 66%.
Seful statului a demarat patru proiecte majore. Nu a finalizat niciunul. Dupa ce a castigat alegerile, presedintele Traian Basescu si-a dorit sa ramana in carti. Pe de-o parte, in cele ale jocului politic, pe de alta, in cartile de istorie.
In cele 848 de zile pana la suspendare, Basescu s-a dorit seful de stat intregitor in relatia cu Republica Moldova, cel care indeparteaza Romania de Moscova spre a o apropia de Washington, cel care lupta impotriva coruptilor, reformeaza clasa politica, serviciile secrete si condamna comunismul.
Ca si la Ministerul Transporturilor ori la Primaria Capitalei, Traian Basescu a lansat teme ambitioase, care se bucura, potrivit so