Dragos Gheorghiu(Foto: Gazeta de Cluj)
Reporter: Care sunt principalele dumneavoastra obiective in calitate de sef al BCCO ?
Dragos Gheorghiu (D.G.): In primul rand doresc sa-mi concentrez activitatea spre eficientizarea activitatii unitatii. Si aici nu fac referire doar la unitatea de res?e?dinta, cea din Cluj-Napoca ci si la celelate patru unitati arondate. Practic BCCO se ocupa cu tot ceea ce inseamna activitati de combatere a criminalitatii organizate prevazute prin Legea NR. 39/2003 si Legea Nr.58/2004 care vizeza in cadrul Minsterului Public a Directiei de Criminalitate Organizata si Terorism. Adica, infractiuni savarsite de grupuri criminale organizate in sfera traficului si consumului de droguri, criminalitatii informatice, cu carduri, traficului de persoane, traficului de imigranti, macrocriminalitatii economico-financiare sau terorismului.
In momentul de fata la partea de terorism “stam bine”. Avem probleme si se vor ridica foarte multe probleme pe viitor la partea de trafic si consum de droguri, criminalitatea informatica si cu carduri, traficul de persoane si de imigranti. Pirateria informatica este una dintre problemele cu care societatea romaneasca se confrunta la momentul actual.
Totusi, acest domeniu este vizat de Inspectoratul de politie. Noi ne ocupam doar daca se demonstreaza ca este vorba de o retea infractionala clar delimitata. Aceasta conditie este esentiala pentru infractiunile date in competenta noastra. Sunt o serie de infractiuni care altfel nu se pot comite cum e de exemplu traficul de droguri.
Nu poate o singura persoana sa se apuce singur de nebun sa faca trafic de droguri. In momentul in care isi formeaza o retea de dealeri si de consumatori rezulta un grup criminal. Grup criminal organizat inseamna cel putin trei oameni, o anumita structura