Camera Deputatilor si Senatul se reunesc, astazi dupa-amiaza, pentru a discuta rapoartele de activitate ale Societatilor Romine de Televiziune si Radiodifuziune si ale Agentiei Nationale Rompres pe anii 2005 si 2006.
Raportul de activitate al STVR a fost respins, saptamana trecuta, de Comisiile pentru cultura ale Parlamentului, cu 11 voturi "impotriva" si cinci abtineri, in timp ce rapoartele SRR si Rompres au fost aprobate in unanimitate.
Daca raportul SRTV va fi respins si de plen, intreg Consiliul de Administratie al TVR va fi inlocuit. In caz contrar, va fi desemnat un alt membru al CA in locul lui Tudor Giurgiu.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca "data fiind situatia din TVR, care a culminat cu demisia domnului Giurgiu, este putin probabila adoptarea raportului de activitate".
Tudor Giurgiu a pierdut sprijinul Consiliului de Administratie al TVR in aprilie, cand membrii CA au aprobat retragerea votului de incredere fata de presedintele-director general.
Raportul de activitate pe 2006 a fost depus la Parlament pe 13 aprilie, dupa ce fusese aprobat, cu sase voturi "pentru", trei voturi "impotriva" si doua abtineri, de Consiliul de Administratie al TVR, impreuna cu Raportul de gestiune (Raportul administratorilor) pentru anul financiar 2006, insotit de situatiile financiare anuale incheiate la 31 decembrie 2006.
Conform datelor financiare din raportul de activitate, Televiziunea Romina a inregistrat in 2006 pierderi de peste 17 milioane de lei si un profit financiar de 1,75 milioane lei, rezultat din diferenta dintre veniturile financiare si cheltuielile financiare. Camera Deputatilor si Senatul se reunesc, astazi dupa-amiaza, pentru a discuta rapoartele de activitate ale Societatilor Romine de Televiziune si Radiodifuziune si ale Agentiei Nationale Rompres pe anii 2005 s