Foto: AP
Rezultatele „propunerilor” facute de cetateni, on line, vor fi publicate cu ocazia Zilei Internationale fara Tutun, pe 31 mai.
De asemenea, aceste rezultate vor fi prezentate de catre ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, la Intalnirea Consiliului Uniunii Europene din perioada 30-31 mai 2007, acolo unde trebuie sa raspunda la intrebarea Ce masuri considera ministrii a fi cele mai eficiente si mai adecvate, si la ce nivel ar trebui luate - national sau comunitar?
Dezbaterea lansata la sfarsitul saptamanii vine ca urmare a dezbaterii publice lansate de Comisia Europeana cu privire la fumatul in locurile publice inchise.
Comisia a solicitat tuturor Statelor Membre o opinie cu privire la masurile ce se impun - la nivel comunitar si national - pentru reglementarea problemei mentionate mai sus.
Nicolaescu se lauda cu taxa pe viciu
“In calitate de ministru al Sanatatii Publice nu m-am rezumat la campanii antifumat doar pentru ca este o tendinta la moda in toata lumea. Eu am facut ceva concret - am introdus asa numita taxa pe viciu, si nici nu va imaginati ce opozitie am avut de infruntat din partea producatorilor de tutun.
Am reusit, iar banii astfel obtinuti ii vom folosi pentru finantarea programelor profilactice si a programelor de dezvoltare a infrastructurii sanitare” a declarat Eugen Nicolaescu la lansarea dezbaterii publice.
In tarile in care s-a adoptat legislatie impotriva fumatului s-a inregistrat o scadere semnificativa a consumului de tutun. Foto: AP
Rezultatele „propunerilor” facute de cetateni, on line, vor fi publicate cu ocazia Zilei Internationale fara Tutun, pe 31 mai.
De asemenea, aceste rezultate vor fi prezentate de catre ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, la Intalnirea Consiliului Uniunii Europene din perioada 30-31 mai 2007,