Deşi în ultima perioadă am avut impresia că în Craiova nu s-a mai deschis nici un local nou, săptămâna aceasta am vizitat restaurantul Cleo, situat în Rovine.
În goana după un restaurant nou-deschis, săptămâna trecută am descoperit sau, mai bine zis, redescoperit restaurantul Cleo, un local mai vechi din Craiova, care pentru o bună perioadă a fost închis pentru renovare. Rezultatul este admirabil, decorul fiind pe cât de modern, pe atât de special - cu mult inox, spoturi şi multă verdeaţă (bonsai şi diverse plante exotice) completate cu o minicascadă ornamentală. Distribuit pe mai multe niveluri-cele de jos pentru pentru nefumători, iar cele de sus pentru fumători - localul oferă clienţilor de la etajele superioare posibilitatea să aibă o imagine de ansamblu. În ceea ce priveşte dotările tehnice, dacă la parter clienţii au la dispoziţie un televizor cu un ecran cu diagonală destul de mică, la etaj există un videoproiector imens. Muzica în surdină aş caracteriza-o plăcută.
Meniu cu diverse specialităţi
M-a surprins în mod plăcut faptul că angajaţii localului îşi salută clienţii de cum intră în restaurant şi zâmbesc în permanenţă. În ceea ce priveşte meniul, acesta este diversificat şi include aperitiv rece şi cald, paste, pizza (pe lângă diversele sortimente cu mozzarella, salam, şuncă, ciuperci există şi pizza cu mozzarella şi finetti, respectiv pizza cu mozzarella, fructe şi ciocolată), supe, preparate din carne de porc, vită, pui şi peşte. Din meniu nu lipsesc nici salatele şi, spre încântarea gurmanzilor, nici desertul, care este destul de variat comparativ cu alte localuri craiovene (îngheţată, Tiramisu, papanaşi, diverse sortimente de clătite, salată de fructe, banane în sos caramel). Din multitudinea de produse am optat pentru o specialitate – pui de baltă pane (au gust de pui, aşa că i-aş caracteriza delicioşi, mai ales că pane