Inceput ca un proiect de absolvire a unui MBA, cu o farmacie in Timisoara in 1998, in care s-au investit 15.000 de euro, Help Net reprezinta astazi una dintre cele mai importante retele de farmacii locale.
Cu planuri de achizitie a unui producator de cosmetice de nisa pentru introducerea de branduri proprii in farmacii si cu un target de 200 de unitati in urmatorii doi-trei ani, Help Net este jucatorul cu una dintre cele mai rapide ascensiuni pe piata locala.
"La momentul absolvirii cursurilor de MBA, lucram la Farmexim (unul dintre primii zece distribuitori de medicamente de pe piata locala - n.red), iar Help Net a fost proiectul meu de absolvire care s-a numit "Integrarea verticala a unui distribuitor de produse farmaceutice". De atunci au trecut sase ani si, de la un proiect pe hartie, am ajuns la un lant de 95 de farmacii", a declarat intr-un interviu acordat ZF Isabelle Iacob, directorul general si unul dintre actionarii Help Net Farma.
Help Net face parte din grupul Farmexim, unul dintre cele mai puternice grupuri de distributie si retail farma din Romania. Echipa cu care Isabelle Iacob a demarat proiectul Help Net era compusa din 7 persoane care lucrau intr-un birou in cladirea Farmexim. Sarcinile nu erau clar definite, astfel incat "toata lumea facea de toate". Planul initial era facut pentru 40 de farmacii, intr-o perioada de cinci ani, care a fost insa cu mult depasit inainte de aceasta data.
"In momentul in care am intrat in aceasta scoala, mi-am dat seama ca exista un avantaj major ca un distribuitor sa aiba integrat un lant de farmacii, pentru ca marja agregata distributie - farmacii este mai mare. Si atunci, am venit cu acest proiect. Ulterior, o profesoara mi-a spus ca este un proiect bun, si implementat ar aduce un plus de valoare in piata", isi aminteste Isabelle Iacob.
Pana in 2001, Help Net nu s-a desprins juridic de F