Ieri, in piata de la Sibiu au fost tranzactionate 10.286 de contracte futures si options, plasand sesiunea in zona celor in care investitorii manifesta o atitudine mai mult decat prudenta. Pe piata raportului euro/leu pentru scadenta de la sfarsitul lunii viitoare nu s-au inregistrat modificari semnificative, tranzactiile fiind realizate la 3,2701 - 3,281 lei. In schimb pentru septembrie pretul a coborat cu un ban si jumatate la 3,35 lei, in timp ce preturile de cotare pentru decembrie au fost de 3,375 lei, iar pentru martie viitor de 3,4 lei.
In opinia Mirabelei Coss, broker la SSIF Broker Cluj, „debutul saptamanii a fost unul calm, lipsit de evenimente notabile, in ciuda depasirii datelor de inregistrare pentru dividende in cazul societatilor de investitii financiare, atat piata la vedere cat si cea la termen au ramas in echilibru, neinregistrandu-se variatii sau volume semnificative". Investitorii care s-au constituit ca prezenta activa in peisajul ivestitional al sedintei au fost consecventi plasamentelor pe derivatele SIF 2 si SIF 5, care au bifat o noua zi de dominatie. La cele 5.051 de contracte DESIF 2 contributia cea mai insemnata a avut-o scadenta iunie, pentru care pretul unei actiuni a scazut cu 1,5 bani, pana la valoarea de 3,095 lei/actiune.
Aceeasi situatie s-a consemnat in cazul DESIF 5, scadenta de luna viitoare fiind cel mai bine vazuta, dupa cum indica cele 3.565 de contracte, care reprezinta 93,3 % din rulajul de pe aceste active suport. DESIF 5 iunie au fost cotate la 3,5198 lei/actiune, in crestere cu 0,98 bani. Pentru septembrie DESIF 5 au fost cotate la 3,794 lei/actiune, in crestere cu 0,5 bani, iar pentru decembrie ele au inchis la 3,995 lei/actiune, cu un plus de 2,97 bani.
Printre punctele de interes ale unei sedinte de expectativa s-a mai numarat si revenirea la tranzactionare a derivatelor pe actiunile TLV.
Ieri,