Monitorizarea sedintei CSM de Corpul Diplomatic acreditat la Bucuresti reprezinta un gest fara precedent in Europa democratica, iar acest lucru va face obiectul discutiei Reuniunii presedintiei social-democrate europene din 14 iunie, a declarat, astazi, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, membru al Biroului acestei presedintii.
"Ne asteptam ca, probabil in viitor, orice decizie a institutiilor Romaniei sa nu fie considerata valida fara aprobarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti. Solicitam Ministerul Afacerilor Externe sa comunice diplomatilor acreditati la Bucuresti faptul ca Romania este un stat suveran in care institutiile functioneaza pe baza unor reguli si a unui cadru juridic, armonizat cu normele si standardele europene", a spus Diaconescu, fost ministru al Justitiei.
Intre membrii presedintiei social-democrate europene se numara cancelarul Austriei, ministrul de externe al Germaniei, seful diplomatiei spaniole, reprezentanti ai primului ministru italian.
Prim-consilierul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, Onno Simons, a sosit, in aceasta dimineata, la CSM, pentru a participa la dezbaterile privind propunerea ministrului Justitiei de revocare a procurorului-sef al Sectiei de Combatere a Infractiunilor de Coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Doru Florin Tulus. De asemenea au mai sosit la CSM si reprezentanti ai Ambasadei Irlandei, Germaniei, Marii Britanii, Suediei, Austriei si ai Bancii Mondiale. Monitorizarea sedintei CSM de Corpul Diplomatic acreditat la Bucuresti reprezinta un gest fara precedent in Europa democratica, iar acest lucru va face obiectul discutiei Reuniunii presedintiei social-democrate europene din 14 iunie, a declarat, astazi, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, membru al Biroului acestei presedintii.
"Ne asteptam ca, probabil in vii