De-a lungul timpului, tehnologia a avansat şi s-au descoperit noi metode de eliminare a părului nedorit de pe corp. Din ce în ce mai multe femei au descoperit miracolul epilării cu laser şi au recurs la el.
Aşezat pe piele, laserul pulsează şi emite o rază de lumină care se transformă în căldură. Aceasta este absorbită de melanina din foliculi şi împiedică astfel creşterea firului de păr. Contrar a ceea ce se crede, epilarea cu laser nu este definită. Prin această modalitate de epilare se reduce doar pilozitatea de pe corp (cu cât numărul şedinţelor de epilare cu laser este mai mare, cu atât numărul firelor de păr va fi mai mic), singurul procedeu care elimină pentru totdeauna părul nedorit de pe corp fiind electroliza.
Cui se adresează epilarea cu laser?
Specialiştii de la Institutul de tratamente medicale cu laser din Los Angeles recomandă epilarea cu laser persoanelor cu tenul deschis la culoare, cu părul negru şi aspru. Persoanele cu părul alb sau grizonat răspund mai greu la acest tratament laser, în timp ce blondele şi roşcatele nu răspund deloc la acest gen de epilare. Laserul poate fi folosit pentru orice zonă a corpului, mai puţin pentru gene. În anumite centre de înfrumuseţare, personalul nu foloseşte laserul nici pentru sprâncene, considerând această zonă periculoasă pentru că este prea aproape de ochi. Părţile corpului pe care femeile le epilează cu ajutorul laserului cel mai frecvent sunt axila, zona inghinală şi picioarele. Noua tehnologie laser permite tuturor tipurilor de ten (european, african, american) să apeleze la o astfel de metodă de epilare.
Pentru a putea fi epilat cu laser, firul de păr nu trebuie să fie foarte lung. Cu câteva zile înainte, acesta trebuie ras şi lăsat să crească puţin pentru a ajunge la lungimea optimă epilării cu laser. Rezultatele devin vizibile după doar trei şedinţe, iar specialiştii rec