A fost weekendul Nebula (11-13 mai, New York) si Asociatia Scriitorilor de Fantasy si Science Fiction din America a mai acordat un rind de premii, unele dintre cele mai rivnite din lume: Premiile Nebula. Poate doar Premiile Hugo sa le intreaca, acestea venind din partea fanilor si reprezentind, pentru scriitori, feedback-ul cititorilor, raspunsul direct la intrebarea privind utilitatea muncii lor.
Premiul cel mare, pentru roman, a revenit lui Jack McDevitt pentru Seeker (aparut in 2005). Romanul face parte din seria Alex Benedict, din care McDevitt a mai publicat pina acum A Talent for War (1989) si Polaris (2004). Seeker i-a mai adus autorului premiul SESFA 2006 (Southeastern Science Fiction Achievement), anul trecut luind acest premiu si pentru inteaga activitate. Aceasta a fost cea de-a unsprezecea nominalizare la Premiile Nebula pentru McDevitt, el fiind scriitorul in viata cu cele mai multe nominalizari. A mai cistigat pina acum un Premiul „John W. Campbell“, in 2004, pentru romanul Omega.
Jack McDevitt s-a nascut in 1935. Prima povestire a publicat-o in 1981, iar in 1986 a publicat primul roman, The Hercules Text. A fost ofiter in marina militara, a fost taximetrist, profesor de engleza si inspector vamal la granita nordica a SUA. in prezent locuieste in Georgia.
Seeker reia povestea negustorului de antichitati Alex Benedict, care intra in posesia unui artefact ce pare a proveni de pe Seeker, o nava a unei colonii disparute in conditii misterioase.
Concurentii lui McDevitt la Premiul Nebula, sectiunea roman, au fost: Farthing de Jo Walton, From the Files of the Time Rangers de Richard Bowes, The Girl in the Glass de Jeffrey Ford, The Privilege of the Sword de Ellen Kushner si To Crush the Moon de Wil McCarthy.
Celelalte Premii Nebula au revenit lui James Patrick Kelly pentru nuvela Burn, Peter S. Beagle pentru nuvel