» Cumparatorii sunt straini si romani, majoritatea cu varste de peste 50 de ani.
» Vilele, situate in locatii
central-nordice, costa peste 1 milion de euro.
» Penthouse-urile se vand in proportie de 100%.
Pe piata imobiliara de lux, cumparatorii au devenit tot mai pretentiosi. Ei nu mai sunt satisfacuti doar de vilele foarte mari si confortabile, situate in zone deosebite, ci vor vecini de calitate si finisaje "de top". "Luxul trebuie sa inoveze in permanenta, sa ofere un pachet complet, spre a satisface nu numai nevoile cumparatorilor, ci si orgoliul inerent unei asemenea investitii", a declarat Sorin Lacusta, director de proiecte rezidentiale in cadrul companiei Regatta.
Profilul cumparatorului
"Oamenii cu venituri foarte mari, atat cetateni romani, cat si straini, dar mai ales straini sunt interesati de achizitionarea unor proprietati de lux, vile cu valori de un milion de euro si peste aceste valori. De obicei, sunt persoane care au depasit varsta de 50 de ani (vorbim despre cei care cumpara o resedinta), insa pot fi si mai tinere (fac achizitia in scop de investitii). Aceste persoane, indiferent de varsta, doresc standarde inalte, fie pentru propriul confort, fie pentru a-si sustine imaginea", a afirmat Lacusta. Clientii respectivi nu se grabesc sa cumpere vilele, negocierile cu ei durand circa doua saptamani, a mai aratat specialistul imobiliar.
O locuinta de lux beneficiaza, in opinia agentilor imobiliari, de o foarte buna locatie, de minimum doua garaje, de vecini de calitate, de finisaje perfecte si de o suprafata generoasa, compusa dintr-un living mare, dormitoare cu bai proprii, camere pentru bona, menajera, gradinar/ingrijitor. Nu in ultimul rand, terenul aferent constructiei trebuie sa fie generos. In ceea ce priveste pretul unor cladiri cu valoare arhitecturala sau istorica, Lacusta sustin