Fosta zahana din anii ’60, boteaza de baimareni "Vinclu", pentru ca era situata intr-unul din colturile pietei patrate din centrul vechi al orasului, a fost mereu locul in care arome imbietoare te chemau sa-ti potoleasca foamea. In anii ’70, zahanaua s-a transformat in Ignisul. Numit asa dupa muntele sacru al baimarenilor, localul era clasificat in categoria birturilor si a devenit locul preferat al muncitorilor care se intalneau in duminicile de vara la un mic si o bere la butoi, ascunsi de arsita la racoare.
Dupa ’90, Vinclul baimarean s-a recunoscut invins de regresul starnit de lucrarile de recladire a centrului vechi si, timp de cativa ani, se credea ca nu va mai avea forta sa revina in top. Insa in vara 2006 restaurantul a renascut sub protectia armurii cavaleresti. Astazi, Vinclu gazduieste singurul restaurant medieval din urbe: Corvinul. "Servitorii" care te-ntampina la poarta si te conduc spre incaperi boltite si luminate de faclii, au ordin imperial sa te slujeasca pana la plecare. La o simpla scuturare de clopotel, la Corvinul ti se aduce pe masa austera din lemn ars un festin gastronomic. Ospatul delicios poate incepe cu "Taina oaselor" (9,50 lei), despre care cavalerii-clienti afla ca a fost pregatita "frigand madularul porcului cu ceapa de fel bun" si pe care o poti "unge pe paine rumenita la flacari". Urmeaza supa de potroace cu tarhon, in painisoara, aromatizata cu ciuperci (7,50 lei), si "Purcelul lui Henric al VIII-lea", de vreo 10 kilograme, din care seful "servitorilor" garanteaza ca se vor satura 20 de flamanzi. Costa 300 de lei si esti sfatuit ca "inainte de acest regal sa-l fugaresti la mine pe curierul tau" pentru ca pregatirea purcelului umplut si rumenit dureaza. Dar merita, promit "servitorii". Daca mai poti servi desert, incearca "Papanasii regelui" (5 lei) sau "Galuste à la Somolo" (5 lei), din foi de miere, budinca, ciocolata, stro