Elevii din clasa a VIII-a care vor da testele naţionale se pot înscrie la secretariatele şcolilor pentru susţinerea examenului.
Elevii din clasa a VIII-a, precum şi absolvenţii de gimnaziu din seriile precedente care nu au promovat testele naţionale se pot înscrie până pe 25 mai. Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la teste doar după echivalarea studiilor, iar candidaţii din învăţământul particular nu va trebui să plătească taxe. Pentru absolvenţii din acest an, diriginţii întocmesc tabelele de înscriere, care cuprind opţiunile elevilor de a susţine examenul la geografie sau la istorie, iar directorii depun listele la centrele de testare. Aceste tabele se actualizează la sfârşitul semestrului.
Candidaţii din anii precedenţi trebuie să meargă la centrul de testare la care este arondată şcoala absolvită de ei cu o cerere de înscriere, cartea/buletinul de identitate, certificatul de naştere şi foaia matricolă din clasele I-VIII.
Candidaţii din seriile precedente, care s-au mutat în alt judeţ, se pot înscrie la un centru de testare stabilit de comisia judeţeană. Dacă nu şi-au schimbat domiciliul, ei pot susţine testele în alt judeţ doar cu aprobarea Comisiei Naţionale.
Fiecare candidat va depune, la înscriere, o fotografie recentă tip buletin. Fotografia se va aplica pe legitimaţia pe care candidaţii din seria actuală o vor lua de la şcoală, iar cei din seriile precedente o vor lua de la secretariatul centrului de examen.
Pentru a intra în sălile de examen, candidaţii au nevoie de această legitimaţie şi de cartea/buletinul de identitate. Cei care vor să intre la liceele vocaţionale sau la cele care au clase bilingve trebuie să se înscrie la susţinerea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba maternă/modernă între 21-23 mai, respectiv 28-30 mai. Probele se vor desfăşura între 25-27 mai, re