Statul a eliminat condiţiile de precalificare a firmelor pentru preluarea Automobile Craiova şi a modificat grila de punctaj pentru departajarea ofertanţilor, astfel încât preţul pe acţiune să aibă o pondere mai mare. Decizia a fost luată în urma consultărilor cu Uniunea Europeană, oficialii europeni precizând că libera concurenţă este afectată de condiţiile de precalificare. Investitorii vor fi departajaţi în funcţie de preţul oferit pe acţiune, dar şi de investiţiile asumate pentru modernizarea capacităţilor de producţie a autoturismelor de pe platforma Automobile Craiova.
Din punctajul final acordat de către Comisia de privatizare, preţul oferit pe acţiuni va avea o pondere de 35%, iar investiţiile pentru modernizarea capacităţilor de producţie a autoturismelor vor avea un punctaj de 20%. Planul privind nivelul de integrare va avea o pondere de 20%, iar volumul de producţie propus de investitor va fi notat tot cu 20%. Vor fi punctate doar acele investiţii pentru care se specifică angajamente de garanţii şi care se vor realiza în primii patru ani. Totodată, pot fi solicitate şi garanţii suplimentare, conform memorandumului aprobat de Guvern.
Comisia nu va acorda niciun punct dacă angajamentul ofertantului se referă la o perioadă mai mare de patru ani şi/sau la un nivel de integrare mai mic de 60%. O decizie similară va fi luată şi dacă ofertantul nu se angajează să realizeze un volum al producţiei de 200.000 de autoturisme în al patrulea an investiţional de la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.
Investiţiile pentru protecţia mediului vor fi obligatorii şi se garantează. Compania Automobile Craiova va fi vândută, în cazul unui punctaj egal al firmelor participante, investitorului care a oferit cel mai mare preţ pentru acţiuni, sumă care va trebui plătită în termen de zece zile de la semnarea contractului sau, după caz, d