La ora actuala, ritmul dezvoltarii economice globale este unul fara precedent, specialistii preconizand ca nivelul acesteia va depasi chiar varful atins in anii '70. Aceasta a fost premisa de la care a pornit prezentarea lui Brigitte Arhold, directoarea Asociatiei Consultantilor in Executive Search (ACES), in cadrul summit-ului in resurse umane organizat de Stanton Chase.
Una dintre consecintele majore ale avantului economic mondial este reprezentata de posibilitatea unei "crize a talentelor", a fortei de munca specializate, perspectiva pe care o infrunta companii din intreaga lume. In acest context, o atentie deosebita este acordata unor jucatori relativ noi pe piata, si anume firmele de executive search, care par sa detina secretul functionarii eficiente a unor organizatii din cele mai variate domenii. "Avem o economie foarte puternica si vedem o legatura stransa intre aceasta si dezvoltarea industriei de executive search", a subliniat reprezentanta ACES.
2004-2006: veniturile industriei au crescut cu 65%
Un indicator direct al rolului din ce in ce mai important pe care il au aceste firme specializate in viata marilor companii este cresterea fara precedent a veniturilor celor dintai la nivel global.
Astfel, a aratat Arhold, in ultimii 3 ani s-a inregistrat o crestere de aproximativ 65% a veniturilor companiilor de executive search din intreaga lume, din care 20% in 2004 fata de 2003 si 17,2% in 2006 fata de 2005. In Romania, desi aceasta industrie se afla inca la inceput in comparatie cu alte tari mai dezvoltate, se pastreaza ritmul general al dezvoltarii, chiar daca la un alt nivel.
"Cred ca tendintele sunt pozitive in Romania - am vazut cresterea, am auzit ca este o piata aflata in plina dezvoltare, ceea ce ne determina sa estimam aceeasi crestere", ne-a precizat oficiala ACES. Mai mult decat atat, Arhold a adaugat c