Autorităţile implicate în procesul de organizare a referendumului se tem că va exista o avalanşă de voturi anulate din cauza calităţii proaste a buletinelor.
Hârtia pe care se va vota este de format A 5 şi cuprinde întrebarea cu privire la demiterea preşedintelui şi cele două căsuţe cu DA şi NU. Zoica Zamfirescu, secretarul general al Consiliului Judeţean Gorj, atrage atenţia asupra faptului că ştampila s-ar putea imprima şi pe altă căsuţă, ceea ce duce la anularea votului: „După ce se aplică ştampila, buletinul de vot se împătureşte şi există riscul să se imprime pe cealaltă căsuţă.
De asemenea, pe spatele buletinului de vot se aplică o ştampilă de control, care, la fel, din cauza calităţii proaste a hârtiei, ar putea să se imprime pe o căsuţă. Cetăţenii trebuie să fie atenţi atunci când votează, pentru ca votul lor să fie valabil“.
În schimb, preşedintele Circumscripţiei Electorale Gorj, Dumitru Păsărin, a precizat că nu există pericolul ca ştampila să se imprime pe altă pagină: „Este exclus aşa ceva. Ştampila de control e diferită de cea cu care se votează.
Nu este posibil ca voinţa electoratului să fie influenţată de calitatea buletinului de vot“.
Liste electorale suplimentare
Gorjenii aflaţi în alte localităţi decât cele de domiciliu vor putea să voteze la referendum. Zoica Zamfirescu a precizat că la fiecare secţie de votare va fi o listă electorală cu 200 de poziţii: „La secţiile de votare din apropierea gărilor şi autogărilor vor fi liste cu 500 de poziţii, pentru ca persoanele aflate în tranzit sau în localitatea respectivă să poată vota. Listele electorale suplimentare vor fi verificate de Autoritatea Electorală Centrală“.
Urnele mobile vor fi folosite doar în baza cererilor formulate de alegători, care va trebui să prezinte şi acte medicale din care să rezulte că nu se pot deplasa.
Autorităţile