Au concediu foarte rar, iar atunci cand sunt in vacanta, anagerii tin aproape in permanenta legatura cu biroul pentru a afla care este mersul afacerii sau pentru a da indicatii subalternilor. De ce? Din cel putin doua motive: fie pentru ca nu desemneaza un inlocuitor, fie pentru ca informarea cu privire la evolutia businessului li se pare esentiala.
"Intotdeauna sunt disponibil pentru colegii mei, indiferent ca sunt in vacanta sau nu", spune Dragos Petrescu, CEO la City Grill, precizand ca in general are cate doua vacante pe an, fiecare de maximum 10 zile. El marturiseste insa ca au existat si ani in care nu a avut deloc vacanta.
Si Dragos Simion, vicepresedintele retailerului de electronice, electrocasnice si produse IT Flamingo, spune ca este disponibil pe durata vacantelor, atat pentru lucrurile importante, cat si pentru cele mai putin importante, dar urgente.
Simion recunoaste ca in ultimii opt din zece ani a tot reportat zile de vacanta de la un an la altul si a ajuns astfel sa nu le mai utilizeze in totalitate. "In ultimii doi ani am folosit concediul din plin, profitand si de zilele pe care nu le-am utilizat in anii trecuti", adauga el.
Pentru a tine legatura cu biroul, Simion foloseste calculatoarele si internetul din locurile in care merge, preferand sa-si ia laptopul cu el doar in vacantele scurte, cand trebuie sa fie "conectat" la business prin programe software dedicate. "Telefonul insa e deschis non-stop, atat la munca, cat si in vacante. Marele privilegiu este ca pot raspunde preferential, iar in vacanta, in mod special, nu raspund la numere necunoscute", precizeaza el.
Specialistii in resurse umane sunt de parere ca pastrarea legaturii cu biroul in timpul vacantelor este o activitate obositoare, dar ca este posibil ca acest stil de viata sa le produca managerilor un confort psihic pe care nu l-ar resimti daca nu ar fi info