Butan Gas va investi în România în clădiri de birouri şi apartamente, precum şi în proiecte pentru producerea de energie din surse alternative, cum ar fi cea eoliană, fără a renunţa însă la dezvoltarea business-ului cu GPL, a declarat Iosif Constantin Drăgan, fondatorul Butan Gas. "Vom investi în România în imobiliare şi energii alternative. Viitorul aparţine energiilor alternative, cum ar fi cea eoliană, solară şi biodiesel, şi vom investi în acest domeniu. Asta nu înseamnă că vom renunţa la business-ul cu GPL, pe care vom continua să-l dezvoltăm. De asemenea, vom dezvolta în următorii ani în România mai multe proiecte imobiliare", a declarat agenţiei Mediafax Iosif Constantin Drăgan, la reşedinţa sa din Palma de Mallorca.
Întrebat de ce a refuzat constant în ultimii ani să apară în mass-media, chiar şi atunci când s-a vehiculat ideea potrivit căreia n-ar mai fi în viaţă, Drăgan răspunde: "Pentru că ţin la intimitatea noastră". Cel care a fondat în anul 1948 grupul Butan Gas a delegat conducerea afacerilor soţiei sale Daniela Veronica Guşă de Drăgan, care ocupă din anul 2001 funcţia de preşedinte executiv al grupului. "Dar să nu uite nimeni că eu am fondat grupul ăsta de la zero. Ea (Daniela Veronica Guşă de Drăgan -n.r.) va continua să dezvolte business-ul început de mine în 1948", spune Drăgan, care adaugă că grupul pe care l-a dezvoltat, şi care este prezent acum în zece ţări, are o cifră de afaceri anuală care depăşeşte un miliard de euro.
"Vom continua în România investiţiile în dezvoltarea capacităţii de stocare şi transport de GPL, unde, până în 2010, vom investi 31 de milioane de euro. Pentru diversificarea afacerilor, vom investi şi în energii alternative. România oferă oportunităţi naturale favorabile producerii de energie eoliană, neexploatate încă suficient. Până în anul 2009, Butan Gas va pune în funcţiune în România prima