Rezultatul referendumului are toate sansele sa produca cutremure in partidele care au fost varf de lance in suspendare si in campanie. Liderii social-democrati si liberali ar putea da socoteala pentru scorul de la referendum, prabusirea partidelor in sondaje si disiparea propriului electorat, care a votat intr-un procent mai mic sau mai mare pentru Traian Basescu, altfel decat le-au indicat partidele lor.
La PSD, pentru Mircea Geoana, Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc vor veni vremuri grele, ei fiind acuzati de infrangere. Sorin Oprescu a cerut in direct la un post TV demisia conducerii, iar grupul de la Cluj a anuntat o "analiza a responsabilitatilor si masurilor ce trebuie luate". Primul pe lista clujenilor este Ion Iliescu, pe care il vor trecut definitiv pe linie moarta, urmat de Mircea Geoana. Lucrurile s-au inflamat si mai mult in urma declaratiilor lui Victor Ponta si Liviu Dragnea, vicepresedinti, care au spus ca isi vor da demisia daca nimeni nu va fi tras la raspundere.
La PNL, evolutia nu pare a fi atat de dramatica, desi cererea lui Ludovic Orban de iesire de la guvernare a provocat speculatii. Conducerea liberala nu este insa dispusa sa plece de la putere, motiv pentru care vicepresedintii si sefii de organizatii au respins apasat ideea lui Orban. In acelasi timp, liderii liberali nu par dispusi sa-si asume in vreun fel esecul de la referendum sau faptul ca 60% din propriul electorat s-a opus demiterii presedintelui.
In UDMR, decontarea esecului inca nu a inceput, insa pacea nu va dura mult. Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM), Szasz Jeno a dat semnalul de atac si i-a somat, ieri, pe parlamentarii UDMR care au votat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu sa-si prezinte demisiile, alaturi de colegii de la celelalte partide. Rezultatul referendumului are toate sansele sa produca cutremure in partidele care au fost varf de lance i