Activele nete ale celor cinci societăţi de investiţii financiare au ajuns, în aprilie, la 8,9 miliarde de lei, cu 14,9% peste nivelul de la finele anului trecut, iar profiturile cumulate au însumat 87,3 milioane de lei, în scădere cu 20% faţă de valoarea din aceeaşi perioadă a lui 2006. Exprimată în moneda europeană, suma activelor nete, la sfârşitul perioadei ianuarie-aprilie, totaliza 2,67 miliarde de euro, cu 3% mai mult decât în luna anterioară, perioadă în care leul s-a apreciat cu circa 0,8% faţă de moneda euro, potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
SIF Oltenia s-a menţinut pe primul loc, cu active nete de 2,25 miliarde de lei, urmată de SIF Transilvania, cu 2,02 miliarde de lei. SIF Banat-Crişana avea active nete de 1,64 miliarde de lei la sfârşitul lunii trecute, iar pentru SIF Moldova şi SIF Muntenia au fost raportate nivele apropiate ale activelor, de 1,49 miliarde de lei şi, respectiv, 1,48 miliarde de lei. SIF Transilvania a fost cea mai profitabilă, cu un câştig de 39,8 milioane de lei, fiind urmată de SIF Banat-Crişana, care a realizat un profit de 38,41 milioane de lei. Cu un profit de 31,22 milioane de lei, SIF Oltenia a coborât pe locul trei. SIF Muntenia şi SIF Moldova au ocupat ultimele două poziţii şi în clasamentul realizat în funcţie de nivelul profitului, cu valori raportate de 12,1 milioane de lei şi, respectiv, 8,03 milioane de lei. (Mediafax)
Activele nete ale celor cinci societăţi de investiţii financiare au ajuns, în aprilie, la 8,9 miliarde de lei, cu 14,9% peste nivelul de la finele anului trecut, iar profiturile cumulate au însumat 87,3 milioane de lei, în scădere cu 20% faţă de valoarea din aceeaşi perioadă a lui 2006. Exprimată în moneda europeană, suma activelor nete, la sfârşitul perioadei ianuarie-aprilie, totaliza 2,67 miliarde de euro, cu 3% mai mult decât în lu