Solutiile imorale se tin lant la noi. Strans cu usa de ziaristi, dl Emil Boc a declarat, imediat dupa victoria in referendum a presedintelui suspendat, ca, daca altcineva introduce o motiune de cenzura in Parlament, PD o va sustine. Or, toata lumea stie ca singurul partid care poate intreprinde asa ceva este PSD. Iar PD are, inscrisa in "codul sau genetic", interdictia de a colabora cu PSD. stiu, dl Boc ar protesta: votarea motiunii de cenzura introdusa de un alt partid nu inseamna o colaborare cu acel, alt, partid. In cazul in care votantul e partidul celui care vorbeste. In caz contrar, orice vot alaturi de PSD inseamna o alianta necurata, o monstruoasa coalitie. Vezi cazul suspendarii, la care PNL a votat la fel cu PSD, PRM, PC, alcatuind "patrulaterul negru". Politicienii nostri nu duc lipsa de metafore si de alte figuri de stil fumate. Acestea tin locul, cel mai adesea, ideilor politice reale. Sau un epitet care se lipeste de politician ca marca de scrisoare.
Acum, ca vreo 75% din cei 40 si ceva la suta din alegatorii prezenti duminica la urne au votat Traian Basescu suspendat NU, adica sa revina la Cotroceni, PNL s-a asigurat de o motiune de cenzura, pe care a cam si anuntat-o revigoratul PSD, astfel incat poate sa intre linistit in opozitie. Solutia imorala de altadata, PC-ul smuls de langa PSD-ul mama si tata in acelasi timp, a incetat si cele doua formatiuni par a se fi regasit pe aceeasi etajera pe care se lasasera acum doi ani si ceva. Dupa exercitiul democratic al suspendarii presedintelui, urmeaza exercitiul democratic al demiterii guvernului. Cine este campionul ambelor exercitii? PSD-ul. Cei din jur pot vocifera cat vor, exercitiul a fost condus si va fi condus de PSD.
Cum spuneam, solutiile imorale se tin lant la noi. Partide care se declara, unele pe altele, corupte, finalmente, tot intre ele raman. Caci pretentia de a reforma clasa politi