Schimbarea de lideri din Franta si Marea Britanie aduce in scena si noi prime doamne, pentru care presa a inceput sa arate aproape tot atat de mult interes cat pentru programele politice si colaboratorii sotilor lor.
Cécilia Sarkozy, o nonconformista
La investirea lui Nicolas Sarkozy, vedeta a fost sotia sa, Cécilia, cu atat mai mult cu cat aparitiile sale in campania electorala au fost extrem de rare. "Doamna Sarkozy a semanat mai mult cu o stea de cinema sosind la Festivalul de la Cannes decat cu sotiile (de presedinti) cu alura de matroane cu care francezii erau obisnuiti", a scris "The Daily Telegraph". Tabloidul "The Daily Mail" a folosit pentru a o caracteriza o expresie frantuzeasca, "femme fatale".
Cécilia Sarkozy este obisnuita cu lumina reflectoarelor din timpul carierei sale de fotomodel. Ea a preferat insa sa joace rolul "omului din umbra", fiind tot timpul alaturi de sotul ei in functiile pe care acesta le-a detinut, dar pe post de consilier sau sefa de cabinet, pozitii fara expunere publica, dar care ii ofereau control, unii dintre colaboratorii lui Sarkozy acuzand-o ca ar fi avida de putere si de bani.
"Nu ma inscriu in sabloane", s-a autocaracterizat ea intr-un interviu, iar actiunile si deciziile ei confirma acest lucru.
Si modul in care cei doi s-au intalnit este iesit din tipare. Ca primar in Neuilly, suburbia bogata a Parisului, Nicolas a celebrat casatoria ei cu primul sot, celebrul animator de televiziune Jacques Martin (cu 20 de ani mai in varsta). "In ziua aceea, am stiut ca ea este pentru mine", a povestit, apoi, Nicolas Sarkozy, casatorit si tata a doi baieti pe atunci. Nu se stie cand a inceput relatia lor, dar se stie ca intr-o zi Nicolas a aparut la sediul Adunarii pentru Republica (partidul sau, devenit in prezent Uniunea pentru o Miscare Populara) cu un ochi vanat. Versiunea oficiala a fost ca s-a lovit