(Foto: Monitorul de Prahova)
Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului au incheiat actiunea de control a privind verificarea calitatii produselor din carne existente la comercializare. Au fost verificati noua operatori economici, din 542 de kilograme de produse din carne controlate fiind gasita cu deficiente cantitatea de 114 kilograme.
"Am gasit mezeluri care aveau specificat pe eticheta in compozitie ca ingredient amidon, ingredient interzis conform Ordinului comun 560/1271/339/210/2006”, ne-a declarat Corneliu Buzu, inspector sef OJPC Prahova. Este cazul producatorului S.C. Affaires SRL Pitesti, SC Tabco Campofrio Romania SRL Tulcea, SC Carnic S.A. Giurgiu, care comercializau la unitatile alimentare din Ploiesti, carnati cabanos si pate de ficat continand amidon.De asemenea, S.C. Nicolin SRL Ploiesti nu s-a incadrat in prevederile legale, parametrul de umiditate la produsele din carne, determinat prin analize de laborator prezentand valoarea de 54,7% fata de maximum 50% prevazut.
Tot la magazinele alimentare din Ploiesti nu se respectau conditiile de depozitare prescrise de producator, micii care ar fi trebuit sa fie pastrati la minus 18 grade Celsius erau pastrati in stare refrigerata.
"La produsul salam romanesc, producator SC Aldis SRL Calarasi, data expirarii inscriptionata pe eticheta, comparata cu perioada de valabilitate din declaratia de conformitate, conluzioneaza ca produsul era fabricat ulterior datei la care s-a efectuat controlul”, a mai precizat Corneliu Buzu.
Inspectorii OJPC au dispus oprirea temporara de la comercializare a cantitatii de 89 de kilograme de preparate invaloare totala de 1176 de lei si oprirea definitiva si retragerea din circuitul consumului uman a 32 de kilograme de carne. (Foto: Monitorul de Prahova)
Inspectorii Ofici