Şantierul de un an din mijlocul Băniei a intrat în chinurile facerii: primăria a demarat procedura de recepţie a noului centru al Craiovei.
În Piaţa Prefecturii preschimbată din Craiova s-a înregistrat ieri o concentraţie record de reprezentanţi ai furnizorilor de utilităţi, constructori şi consilieri de investiţii ai primăriei, adunaţi la moşitul centrului modernizat al oraşului. Obiectivul, conceput anul trecut pentru o sarcină de şase luni, este născut după un an şi reprezintă cea mai cunoscută investiţie postdecembristă din mai multe puncte de vedere, cum ar fi costul, utilitatea, legalitatea, calitatea. Aproape 300 de miliarde de lei vechi au schimbat imaginea arterelor istorice din inima Craiovei, în care acum se împletesc răceala cu lumina, modernul cu inutilul, arteziana muzicală cu laserele, florile gata uscate sau înecate cu gazonul pătat. În ciuda micilor eşecuri, lumea a bifat însă ca la circ în serile zgomotoase şi multicolore sau, astă-iarnă, la patinoarul improvizat, iar tatăl proiectului, primarul Antonie Solomon, este încântat de progenitura sa, căreia ar vrea să-i ia moţul pe 3 iunie 2007. Potrivit şefei Biroului investiţii al municipalităţii, Sabina Dumitru, recepţia va dura circa şapte zile. „Estimăm cam la o săptămână durata recepţiei, întrucât sunt multe instalaţii şi componente care trebuie verificate“, a spus Dumitru. În privinţa suplimentării fondurilor alocate iniţial, ea a precizat că nu se pot cunoaşte sumele la această dată, dar nici după finalizarea recepţiei, ci doar la avizarea devizelor finale.
Porţii
Din banii craiovenilor distribuiţi la centru s-au înfruptat UTI Internaţional SRL Forli Italia, câştigătorul licitaţiei, antreprenor, SCT Bucureşti şi Domarcons SA Craiova, asociaţi, plus câteva firme, mai mari, mai mici, prin care s-au mai şi spălat nişte bani. Osul la muncă l-au pus şi regiile autonome