Profesorul Anthony Patrick Minford a fost unul dintre strategii guvernului Thatcher, cel care a implementat, poate, cele mai drastice reforme din istoria Marii Britanii. El considera ca in perioada celor zece ani de reforme dure au existat si batalii pierdute in lupta cu inflatia, fiindca au avut loc si devieri de la planul prestabilit, dar important este ca razboiul a fost castigat.
Patrick Minford a predat la mai multe universitati britanice, cum ar fi cele din Manchester si Liverpool si a sustinut conferinte de o parte si de cealalta a Atlanticului.
In prezent profesor de economie aplicata la Universitatea din Cardiff, Minford este autorul a numeroase studii, carti si articole de presa care-l recomanda drept unul dintre cei mai influenti si respectati economisti din Regatul Unit. Pentru serviiciile aduse, regina Marii Britanii l-a distins in 1996 cu Ordinul Imperiului Britanic in rang de comandor (CBE - Commander of the British Empire).
In interviul acordat revistei "Saptamana Financiara", profesorul Patrick Minford sustine ca in tarile in care populatia nu este constienta de consecintele inflatiei sunt exercitate presiuni sociale asupra politicienilor pentru reducerea dobanzilor si cresterea deficitelor bugetare in vederea asigurarii scaderii somajului si a cresterii economice.
Acest lucru poate influenta oamenii politici sa puna presiune pe banca centrala si pe ministerul finantelor. Din pacate, asemenea politici au numai un efect temporar asupra somajului si cresterii economice, fiindca efectul pe termen lung este doar o inflatie mai ridicata.
In Europa Centrala si de Est strategiile energetice sunt utilizate ca motivatie pentru suspendarea privatizarii in domeniu. Credeti ca statul poate avea un rol pozitiv in procesul de alocare a resurselor?
Nu. Statul nu are niciun rol in procesul de pro