Democratul Romeo Raicu, vicepreşedinte al PD, a demisionat, marţi, din funcţia de deputat, motivând că refuză să rămână 'într-un Parlament lipsit de susţinere şi încredere populară'.
'Personal, ca om politic responsabil, refuz să rămân în acest for lipsit de susţinere şi încredere populară şi înţeleg să îmi prezint demisia din calitatea de deputat în Parlamentul României, începând de astăzi, 22 mai 2007', a declarat Romeo Raicu, care şi-a anunţat demisia în plenul Camerei Deputaţilor.
Potrivit lui Raicu, demisia reprezintă 'un gest de onoare' faţă de votul dat de popor la referendum, vot care nu poate fi nici ignorat, nici negociat.
'Votul zdrobitor dat de popor la 19 mai este un vot de blam împotriva unei hotărâri a majorităţii celor trimişi de electori să-i reprezinte în Parlament şi este rezultatul unei coliziuni dintre popor şi cei aleşi de el să-l reprezinte în forul legislativ', a susţinut democratul.
În opinia sa, exerciţiul democratic al referendumului ar indica 'derapajul' în care actualul Legislativ a ajuns: 'El nu mai beneficiază de încrederea populaţiei şi, ca atare, se delegitimează'.
'România nu mai poate rămâne 18 luni într-o profundă criză politică. România are nevoie de un Parlament puternic, care să fie în armonie cu cei care şi-au trimis aleşii să îi reprezinte, credibil şi coerent cu voinţa electoratului, nu împotriva lui', a afirmat Romeo Raicu.
El le-a cerut liderilor partidelor să îşi asume 'deriva' Parlamentului şi să 'recupereze' încrederea şi prestigiul acestui for prin declanşarea alegerilor anticipate şi prin introducerea votului uninominal.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a informat plenul că a primit o scrisoare din partea lui Romeo Raicu, prin care îşi înaintează demisia din calitatea de deputat în Parlament începând de marţi.
Romeo