- Diverse - nr. 98 / 23 Mai, 2007 Pentru prevenirea efectelor cauzate de temperaturile ridicate, se recomanda: - evitarea expunerii la soare intre orele 11,00-17,00, cand temperaturile ating valori maxime (in acest mod scade si riscul de cancer cutanat ) ; - folosirea mijloacelor de protectie (palarii, ochelari de soare, umbrele) si purtarea hainelor subtiri, lejere, confectionate din tesaturi naturale in culori deschise; - consumarea a cel putin 2,5 litri de lichide zilnic, constand in ceaiuri, sucuri dulci, apa minerala etc; - evitarea consumului de alcool, cafea si a bauturilor foarte reci; - consumarea de alimente usoare si proaspete, in special legume si fructe bine spalate, evitand pe cat posibil alimentele bogate in grasimi; - evitarea eforturilor fizice sustinute in perioada zilei in care temperaturile ating valori maxime; - dusuri frecvente cu apa la temperatura moderata. Nu uitati! Cei mai vulnerabili sunt copiii, varstnicii, pacientii cu afectiuni respiratorii, cardiovasculare si neurologice, care trebuie sa fie si cei mai precauti. Liana David
Silviu Horia Morariu - Diverse - nr. 98 / 23 Mai, 2007 Pentru prevenirea efectelor cauzate de temperaturile ridicate, se recomanda: - evitarea expunerii la soare intre orele 11,00-17,00, cand temperaturile ating valori maxime (in acest mod scade si riscul de cancer cutanat ) ; - folosirea mijloacelor de protectie (palarii, ochelari de soare, umbrele) si purtarea hainelor subtiri, lejere, confectionate din tesaturi naturale in culori deschise; - consumarea a cel putin 2,5 litri de lichide zilnic, constand in ceaiuri, sucuri dulci, apa minerala etc; - evitarea consumului de alcool, cafea si a bauturilor foarte reci; - consumarea de alimente usoare si proaspete, in special legume si fructe bine spalate, evitand pe cat posibil alimentele bogate in grasimi; - evitarea eforturilor fizic