Pet sitting, serviciul de îngrijire al animalelor, este foarte popular în Occident. Acesta a început să câştige clienţi şi în România. Principalul avantaj al serviciului este că animalul rămâne în mediul său familial, supravegheat de un îngrijitor calificat. Dacă şeful vă ţine la serviciu peste program sau trebuie să plecaţi pe neaşteptate într-o delegaţie, nu mai este necesar să-l sunaţi disperat pe vecin, rugându-l patetic să vă ţină pisica sau să vă pli
Pet sitting, serviciul de îngrijire al animalelor, este foarte popular în Occident. Acesta a început să câştige clienţi şi în România. Principalul avantaj al serviciului este că animalul rămâne în mediul său familial, supravegheat de un îngrijitor calificat.
Dacă şeful vă ţine la serviciu peste program sau trebuie să plecaţi pe neaşteptate într-o delegaţie, nu mai este necesar să-l sunaţi disperat pe vecin, rugându-l patetic să vă ţină pisica sau să vă plimbe căţelul. Pentru câţiva euro pe zi, puteţi apela la serviciile unui îngrijitor specializat, care schimbă nisipul din litieră, hrăneşte animalul, îl distrează (dacă e cazul!), pe scurt, „îi ţine de urât“.
Serviciul de îngrijire al animalelor, aşa-numitul pet sitting, vizează toate necuvântătoarele, de la porcuşorii de Guineea şi veveriţe la peştii pirahna şi chiar reptile. Dar principalii clienţi ai acestor firme sunt stăpânii câinilor. Deşi în România au apărut pensiuni pentru câini, serviciul pet sitting oferă un avantaj major: animalul rămâne în mediul său familial. „Clienţii noştri nu doresc o traumatizare suplimentară a animalului, prin schimbarea locaţiei, a tabieturilor şi locurilor cu care sunt deja obişnuiţi“, explică Antoaneta Istrate, manager la firma Antoanette Services.
Fiecare animal este îngrijit individual
Stăpân