Un milion de locuinte. Aceasta este cererea actuala de unitati locative, care ar putea fi acoperita in circa 30 de ani, potrivit datelor Patronatului Societatilor de Constructii.
Astfel, avand in vedere cresterea prognozata a preturilor la materiale de constructii si la manopera, necesarul de investitii pentru a acoperi cererea actuala ajunge la circa 70-100 de miliarde de euro.
Deficitul de locuinte i-a atras ca un magnet pe dezvoltatorii straini si pe antreprenorii romani, care au anuntat proiecte rezidentiale de sute de milioane de euro pentru urmatorii ani.
In plus, odata cu dezvoltarea economica si cu cresterea salariilor cererea de locuinte va deveni tot mai mare.
Alaturi de piata rezidentiala, sectorul centrelor comerciale este unul dintre cele mai dinamice pe ansamblul pietei imobiliare. Un nou tip de retail pentru piata locala va cunoaste o dezvoltare importanta in urmatorii ani, si anume, magazinele cu reduceri de tip outlet, tinand cont ca cel putin patru dezvoltatori si-au anuntat intentia de a realiza acest gen de centre comerciale.
Cresterea continua a pietei constructiilor din ultimii sapte ani a condus la maturizarea pietei de materiale de constructii, care are un ritm de crestere anuala de 20-30%. Acest fapt a permis producatorilor de profil sa introduca tehnologii noi, care sa satisfaca cerintele tot mai ridicate ale pietei.
Elemente de fatada ecologice, sisteme de sustinere a fatadei care permit mai usor inaltarea pe verticala a cladirilor, adezivi pentru placi ceramice care se usuca in doar 3 ore sau materiale care permit descarcarea curentului electrostatic al angajatilor din fabricile hi-tech sunt produse revolutionare care incep sa fie tot mai bine primite de piata.
Un milion de locuinte. Aceasta este cererea actuala de unitati locative, care ar putea fi acoperita in circa 30 de ani, potrivit datelor Pa