» Pregatirile pentru aceasta vara au inceput inca de la sfarsitul sezonului trecut.
» Administratia locala
nu are bani suficienti pentru realizarea infrastructurii.
Faima din trecut a Eforiei pare sa fi palit, dupa 1990, asa cum s-a intamplat cu majoritatea statiunilor de pe litoral. Cauzele au fost intoarse pe toate partile si au fost puse pe seama anului scolar, examenelor nationale si a celor de admitere in facultati.
Nu in ultimul rand s-a vorbit depre calitatea serviciilor care, au spus specialistii in domeniu, ar fi sub standardele europene. Agentii economici s-au plans de faptul ca litoralul nu mai este destinatia de vacanta nici a turistilor straini, dar nici a romanilor care au descoperit ca, cu bani mai putini sau cu sume pe care le-ar fi cheltuit la mare, pot sa faca plaja si sa se scalde in Mediterana, dar, mai ales, sa vada locuri la care, cu ani in urma, nu au indraznit nici macar sa viseze. Romanii ar trebui sa stie ca Eforie a ramas statiunea unde pot face plaja si pot sa beneficieze de tratament cu namolul renumit din lacul Techirghiol. De peste doi ani, conducerea administratiei locale face eforturi pentru a transforma orasul intr-o statiune atractiva pentru turisti.
Primarul Ovidiu Brailoiu a spus ca pregatirile pentru sezonul estival 2007 au inceput la sfarsitul verii 2006.
Inca de atunci s-a elaborat un program privind realizarea unor lucrari in localitate. In prezent se lucreaza, in Eforie Nord, la construirea drumului din zona Perinita, la pavarea aleilor din parcul din Eforie Sud – Teatrul de vara, precum si a celor din parcul de la Cazino. In Eforie Nord se lucreaza intens la reabilitarea parcului din zona Teatru prin plantarea de arbori si garduri vii. Edilul Eforiei a declarat ca investitiile sunt finantate din bugetul local. In conditiile in care lucrarile ar fi trebuit efectuate cu mult timp i