In imobilul de pe "Strada Intaia" in care a locuit fostul capitan al orasului-port Sulina Eugen Botez, intrat in istorie cu pseudonimul literar Jean Bart, se afla cel mai cautat restaurant din aceasta localitate.
Inainte de 1990, imobilul in care a trait cateva decenii celebrul Jean Bart, locul unde a scris romanul Europolis, a fost pe punctual sa se naruie. Desi fosta resedinta nu este construita din scanduri, ci din caramida, igrasia a cotropit-o. Un intreprinzator local a salvat-o, cu destul efort, de la dezastru si a transformat-o intr-o cocheta pensiune turistica.
Vara, portiunea de faleza din preajma casei Jean Bart devine terasa, unde localnicii si miile de turisti veniti aici in vacanta savureaza berea rece pompata fara contenire din butoaiele stivuite pe faleza.
La "Jean Bart", nu doar berea da faima restaurantului si terasei. La acest restaurant se mananca mai ales peste. "Mizilicul" este compus din "crochete" din peste, care poate fi somn, salau sau crap. O gustare numita "hamsie la tigaie" face, de asemenea, parte din aceeasi oferta. Urmeaza ciorba din peste, care nu se face dintr-un singur fel de peste, ci din mai toate speciile de apa dulce. Cu cat "se arunca" in oala mai multe feluri de peste, cu atat borsul pescaresc este mai gustos. Inainte de a manca somn sau pastruga la gratar, poti alege alte specialitati de mancare din peste, cum ar fi stiuca umpluta sau sarmale cu carne de somn sau de morun.
Aici, doar prajiturile nu contin peste. Patronii pensiunii au un mare of. Pestele consumat din abundenta de musteriii restaurantului se procura din ce in ce mai greu. In ultimii ani, rezervele de peste ale Deltei Dunarii sunt tot mai sarace. Adesea, pentru a nu ramane fara peste in depozitul frigorific, se apeleaza la marile magazine din Constanta, unde galantarele sunt doldora de peste de apa dulce, care are mare trecere la Sulina, desi